ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Σειρά Εκθέσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σύγχρονης Τέχνης» διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και πραγματοποιείτε στο Κ.Ε.Ε.Τ.  Πρώην Αποθήκες Καμπά του Δήμου Παλλήνης στην Κάντζα.

Έκθεση και Αρχείο «ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σύγχρονης Τέχνης»

Η Σειρά Εκθέσεων «ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σύγχρονης Τέχνης», παρουσιάζει τη δουλειά πρόσφατων αποφοίτων της ΑΣΚΤ, οι οποίοι επιλέγονται ύστερα από κατάθεση προτάσεων σε σχέση με τη θεματική που ορίζεται στη κάθε έκθεση. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια πρωτότυπη παρουσίαση του έργου νέων δημιουργών στα πλαίσια μιας έκθεσης που συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις, εργαστήρια και ομιλίες καλλιτεχνών. Οι θεματικές της έκθεσης συντονίζονται με τους προβληματισμούς του παγκόσμιου καλλιτεχνικού πεδίου, ιδωμένες μέσα από την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή νέων εικαστικών. Η επιμέλεια της έκθεσης και το πλαίσιο υποστηρίζεται από τον εικαστικό Νίκο Αρβανίτη και την επιμελήτρια και θεωρητικό τέχνης Ελπίδα Καραμπά. Με την καθοδήγηση τους, απόφοιτοι φοιτητές του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ συμμετέχουν στην επιμέλεια της έκθεσης, αναλαμβάνουν την συγγραφή των κειμένων του συνοδευτικού καταλόγου και τις ξεναγήσεις της έκθεση. Το πρόγραμμα αποτελεί μια υποδειγματική περίπτωση συνεργασίας του εικαστικού και θεωρητικού τμήματος της ΑΣΚΤ και μια μοναδική άσκηση στην εκθεσιακή πρακτική που αντιμετωπίζεται ως ένα πολυεπίπεδο γεγονός πλαισιωμένο από δράσεις, όπως ορίζει η σύγχρονη εκθεσιακή πρακτική. Τα έργα και οι παράλληλες δράσεις φιλοξενούνται σε έναν βιομηχανικό χώρο 250 τ.μ, που διαθέτει έναν μοναδικό προαύλιο χώρο στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί συναυλίες και άλλες υπαίθριες δράσεις προσδίδοντας μια ιδιαίτερη ενέργεια στην έκθεση. Παράλληλα, το πρόγραμμα Διάλογοι στοιχειοθετεί ένα μοναδικό αρχείο νέων ελλήνων καλλιτεχνών καθώς ήδη μπορεί κανείς να βρει βιογραφικό και συνοδευτικό κείμενο για πάνω από 30 νέους καλλιτέχνες και ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει αποτελώντας ένα μοναδικό εργαλείο για ερευνητές, επιμελητές και ιστορικούς που ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή. Ταυτόχρονα το αρχείο είναι ένα μοναδικό εργαλείο προώθησης του έργου νέων δημιουργών.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα πλαισιώνετε με παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πληροφορίες εδώ.


Οργάνωση: ΚΕΑΠΠ Δήμου Παλλήνης

Επιμέλεια Προγράμματος: Νίκος Αρβανίτης, Ελπίδα Καραμπά

Υπεύθυνος Προγράμματος για το Γραφείο Διασύνδεσης: Γιάννης Σκαλτσάς, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Α.Σ.Κ.Τ., Ναυσικά Λιτσαρδοπούλου, Λέκτορας Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ (Διάλογος #1 – Διάλογος #6)

Συντονισμός για το Γραφείο Διασύνδεσης Α.Σ.Κ.Τ.: Έλενα Καρύμπακα

kedp.gr                             dasta.asfa.gr

bottom

Κ.Ε.Ε.Τ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΜΠΑ, Λεονταρίου 108, Κάντζα (πλησίον Μετρό Κάντζα) Τηλ.: 210 6619937

keet kampa

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s